vrijdag 27 augustus 2010

De brievenschrijver

Ze had een flirt gehad, ze had wel meerdere flirts gehad in het ver verleden, maar ook niet overdreven.

Deze flirt had initiatief genomen om een feestje, maar zij realiseerde zich snel dat ze zijn gevoelens nooit zou kunnen beantwoorden. Bovendien had ze op dezelfde moment een tweede flirt. Ze vertelde hem beide zaken, hij schreef haar ellenlange liefdesbrieven en ze gingen elkaar uit de weg. Hij ging haar uit de weg. Door de jaren heen hadden ze af en toe contact meer toevallig, maar een vriendschap kwam langzaam op gang.

Niet zo heel lang geleden nadat ze elkaar tegen het lijf liepen op een klein festivalletje en hij haar wegbracht naar een ander festival, werd hun contact iets intensiever.
Ze zag er geen graten in, want hoewel ze nooit liefde had gevoeld, was hij een heel aangenaam man met een heel leuk, levendig karakter.
Bovendien moest ze eerlijk zijn en was contact met hem, iets dat andere zaken uit haar gedachten verdreef waar ze effectief voor ijverde.

Ze had een mail van hem ontvangen waarin hij vertelde dat hij haar raad had opgevolgd en een bloemetje gebloekt tijdens zijn vakantie. Een bloem uit Brussel, een knappe, maar hij viel alleen op knappe vrouwen vertelde hij erbij.
Maar voordat hij zijn Brusselse bloem beter wou leren kennen wou hij eens met haar praten.
Zij antwoordde dat dat haar ernstig leek en ze daar geen behoefte of reden toe zag. Dat ze wou dat hij gelukkig was.
Hij antwoordde dat hij haar nog steeds heel graag zag, haar een prachtige vrouw vond.
Dat elke keer ze samen waren, hij stevig met haar van bil wou gaan en het goed was dat zij trouwheid zo hoog in het vaandel draagt. Dat zijn hart telkens zwaar tekeer ging door haar stralende verschijning, maar dat ze haar masker moest leren afzetten.
Dat hij effectief haar niet meer kon zien om zijn Brusselse bloem een kans te geven.

Ze vertelde hem, dat hij groot gelijk had, het goed was dat hij eerlijk was en ze hem volledig begreep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten