woensdag 28 juli 2010

Mijmeringen

Ze vroeg zich af waar het was misgelopen in hun vriendschap, hoewel ze zich dat niet moest afvragen. Ze moest zich afvragen of het nog terug goed zou komen.
Ze kennen elkaar om en bij 8 jaar, ze hebben elkaar veel gezien, ze hebben nog meer gemaild.
Ze kunnen veel kwijt aan elkaar, ze zijn altijd relax geweest bij elkaar. Ze hebben beide hun eigen pad altijd gevolgd, maar zijn elkaar nooit uit het oog verloren.

De problemen begonnen aan het oppervlak te komen toen ze beiden vrijgezel waren en hij haar vaak uitvroeg wat ze weigerde omdat ze onbewust iets voelde.
Hun emailgesprekken gingen er wel dieper op in. Effectief hij wou wel meer, maar zij wist dat ze niet voor elkaar gemaakt waren. Ze zou trouwens niet met zijn bedrog kunnen leven, hoewel hij beweerde niet 'zo' te zijn.

Ze zien elkaar graag, zonder meer, van haar kant. Tuurlijk heeft ze zichzelf wel eens afgevraagd 'why not', maar neen, ze kent hem te goed, hij is teveel van huis, wat ze normaal niet eens erg zou vinden, want ze geniet van vrijheid, maar hij had de verkeerde werkomstandigheden, waarin hij veel te veel verleidingen tegenkwam en aangeboden kreeg op een gouden dienblad.
Neen, ze wou niets met hem en zijn muziek te maken hebben buiten de vriendschap en de innige band die ze hadden.

Ze hadden geskypt en afgesproken elkaar te ontmoeten. Niets bijzonders, want ze zagen elkaar meer. Maar ze voelde iets verkeerd en was niet komen opdagen.
Ze hadden opnieuw afgesproken en ze was er wel, maar ze had een duidelijk standpunt ingenomen en was niet alleen gegaan. Zodoende had hij zich niet vertoond, maar zij wist dat hij er was en haar kon zien.

Afgelopen week kwam ze hem onverwacht tegen terwijl ze aan een glas champagne nipte en wachtte op haar gezelschap. Hij moest in het buitenland zitten, maar zat daar blijbaar niet meer. Ze schrokken beide dat ze elkaar zagen. Hij kwam naar haar toe, gaf haar en kus en ze wisselden 10 woorden uit. Hij zei dat hij ging beginnen en draaide zich om, liep weg.

Ze keek naar hem van op een afstand, hij keek naar haar. Ze vroeg zich af of hun vriendschap stevig genoeg was om hier over te geraken of het nooit geen echte vriendschap was geweest?

Ze wist dat zij niet de eerste stap zou zetten, die was niet aan haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten