zondag 6 juni 2010

Over vlinders

Er was haar verteld dat vlinders maar 1 dag leven. Bepaalde vlinders dan, zij had er een uiteenzetting rond gekregen die erop neerkwam dat ze de dag moest plukken zoals deze kwam.
Hij wou enkel onder haar rok geraken.

Het klinkt negatief zoals ze dat zegt, want hij is een superkerel en ze ziet hem erg graag. Ze kent hem intussen 7 jaar en 7 jaar is het spelletje bezig tussen hen. Ze trekken elkaar aan en laten elkaar los. Ze zijn nooit verliefd op elkaar geweest, hoewel beide hoogstwaarschijnlijk in een zwak moment wel eens zullen gedacht hebben dat ze verliefd waren. Maar dat was dan ook op verschillende momenten in hun levens en het klopte niet.

Zij passen niet in elkaar zoals een puzzel mooi past. Desondanks zien ze elkaar graag. Zij heeft haar man, hij heeft zijn vrouw.
Niemand weet dat ze elkaar kennen, als ze elkaar tegenkomen, gaan ze elkaar even goedendag zeggen, maar geen mens die merkt dat ze elkaar al zolang kennen en zoveel praten met elkaar.
Zo hebben ze het beiden graag en daar kunnen ze mee leven, geen kat die moet weten wat er aan de hand is.

Zij heeft hem lange tijd gebruikt als inspiratie, zo was zij ook de zijne als hij deze nodig had.

Ze mijmert terug over haar vlinderverhaal, staan vlinders automatisch synoniem aan verliefdheid. Ze gelooft er niet in, ze wordt zelden verliefd en zeker niet halsoverkop. Dat is haar te emotioneel, beetje te gemakkelijk en passief.
Ze denkt dat vlinders verandering betekenen, opwinding, onrust, vlucht en slechts van korte duur.

Ze heeft sinds kort en ze weet zelf niet hoelang een nieuwe bron van inspiratie. En ze hoopt hierdoor eindelijk haar verhaal te kunnen afwerken en zo vrede te nemen met haar vlinders, verandering, opwinding en onrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten